Route

Garnwerd is één van de meest nostalgische plaatsjes aan het Reitdiep. De brug, de molen en de mondaine horecazaak Garnwerd aan Zee als finish. Gestart wordt in het kleine dorpje Schouwerzijl voor de afstand van 5,5 km en in Aduarderzijl voor de route van 3,5 km. De route wordt als wedstrijd neergezet om het seizoen af te sluiten.

Informatie


  • Starttijd: 19:00 uur
  • Startlocatie 5,5 km: Zijlvesterweg, 9962 TA, Schouwerzijl
  • Startlocatie 3,5 km: Zijlsterweg 20, 9892 TE Feerwerd
  • Finishlocatie: Garnwerd aan Zee, Hunzeweg 38A, 9893 PD, Garnwerd
  • Afstand: 5,5 en 3,5 kilometer
  • Bij de finish: douchegelegenheid in de jachthaven en bij de horeca wordt een barbecue georganiseerd. U ontvangt van ons 1 muntje voor een broodje hamburger of saté, met salade. Verder gebruik van de barbecue is voor eigen rekening.
  • Kosten: Deze route kost € 22,50 per persoon


Een uur voor de start gaat het inschrijfbureau open. Inschrijving vindt plaats bij de finishlocatie! Er is geen omkleedgelegenheid binnen. Vooraf kunt u zich melden bij het startbureau. Daar wordt een chip-polsbandje verstrekt en wordt uw aanwezigheid afgevinkt.  

Bij de finish wordt u uitgeklokt. De tijden en uitslagen zullen op de website gepubliceerd worden. Het polsbandje wordt daar weer ingenomen.  

Er wordt bij de finish gezorgd voor drinken en een klein buffet na deze mooie tocht! De laatste tocht van het seizoen is een wedstrijd. Hierbij geldt een over-all klassement voor deelnemers van alle tochten en een klassement voor deelnemers van alleen deze tocht.

Reglementen

Lees voor u zich inschrijft eerst de informatie voor uw deelname. Hierin staat bijvoorbeeld dat alle deelnemers verplicht zijn met een zwemboei te zwemmen.

Veiligheid

Bij elke zwemtocht hechten wij veel waarde aan veiligheid onderweg. Niet alleen door het verplicht stellen van boeien voor de zwemmers, maar ook door altijd een EHBO team paraat te hebben en meerdere boten die de zwemmers begeleiden gedurende het traject. Alle deelnemers worden gescand bij het vertrekken en bij de finish, zodat wij weten dat iedereen gefinisht is. uiteraard houden wij de weersvoorspellingen in de gaten. mocht het nodig zijn om een route andersom te zwemmen of te verplaatsen, qua locatie of qua tijd, dan zullen wij dat doen.

Categorieën

Bij iedere zwemtocht zijn de zwemmers verdeeld in dames en heren. Er zijn geen leeftijdscategorieën.

Vervoer

Bij de startlocaties is zeer beperkt parkeergelegenheid en geen mogelijkheid om de auto te laten staan. Bij de startlocaties is het mogelijk om bagage in een aanhanger te deponeren. Deze zal naar de finishlocatie gebracht worden. Inschrijving en parkeren kan bij de finishlocatie, vanaf daar dient u zelf te zorgen voor vervoer naar de startlocatie. 


Met elkaar meerijden? Plaats een oproep op het discussieforum op deze website!

Inschrijving